Sıkça Sorulanlar

Kalıcı Epilasyon nedir?

Kalıcı epilasyon, kısaca tek dalga boyunda yoğunlaştırılmış ışık demektir. Belirli dalga boylarındaki şınlar koyu renkli maddeler tarafından tutulmak suretiyle enerjilerini bu maddelere aktararak ısı enerjisine dönüşürler. Kalıcı epilasyonda prensip, kıl folikülünde yerleşmiş bulunan melanin adı verilen renk maddesinin ışın tarafından tutularak ısıya dönüşmesini sağlamak daha sonra da ortaya çıkan bu ısı enerjisi ile kıl folikülünü tahrip etme işlemine kalıcı epilasyon denir.

Kalıcı epilasyon kimlere uygulanabilir?

Kalıcı epilasyon 14 yaşından büyük erkek-kadın herkese başarıyla uygulanabilmektedir.

Kalıcı epilasyon kimlere uygulanamaz?

Kalıcı epilasyon için yeterli klinik çalışma olmadığı için, gebelik durumunda Kalıcı epilasyon uygulanmaz. Kalıcı epilasyon yapılacak bölgede lokal enfeksiyon bulunuyorsa, işlem yapılamaz. Epilepsi hastalarına ve kronik deri hastalığı olanlara Kalıcı epilasyon uygulanamaz. Işıkla birlikte tetiklenen SLE gibi hastalıkları olanlara Kalıcı epilasyon uygulanmaz. Işığa karşı duyarlılığa sebep olan yüksek doz A vitamini ve tetrasiklin gibi ilaçlarla birlikte Kalıcı epilasyon uygulanmamalıdır.

Kalıcı epilasyon zararlımıdır?

Işınlarının hedefi kıllardır ve doğru kişilerce uygulandığında çevre dokulara zarar vermez.Kalıcı epilasyon esnasında kıl kökünün ısıtılması ve bu biçimde ortadan kaldırılması amaçlanır. Bu ısıtma işlemi esnasında cildi korumak çok önemlidir. Cildin üst tabakasını olumsuz etkilemeden bu işlemi yapabilmek için soğutucu başlıklar kullanılmaktadır.

Kalıcı epilasyon bronz tene uygulanabilir mi?

Bronz kişilere Kalıcı epilasyon yapılması tercih edilen bir durum değildir. Bronzlaşma ile derinin doğal rengi değişir. Kalıcı epilasyon uygulaması yapılırken kıllanma olan bölgede ki deri üzerine atış yapılır. Deri ışını çekerek kıl köküne ulaştırır. Ne kadar enerjinin emileceği ise derinin rengi tarafından belirlenir. Bronz ten normalden çok daha fazla şını çeker. Bu nedenle uygulama yapılan bölgede yanma ya da lekelenme gerçekleşmesi büyük ihtimaldir. Yanma oluşmasını önlemek için aynı şekilde işinin ehli kişiler tarafından öncelikle test atışı yapılıp cildin reaksiyonu ölçülüp uygunsa Kalıcı epilasyon uygulanmalıdır.

Kalıcı epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir?

Özel gözlükler kullanmak koşuluyla gözleri direkt ışıktan koruyarak vücudun tüm bölgelerine Kalıcı epilasyon yapılabilir. Göz çukuru, yani kaşların altında kalan bölüm dışında; alın, kaş arası, yanak, favori, bıyık, boyun, ense, kulaklar, kasıklar, üst bacak, diz, alt bacak, ayaklar, ayak parmakları, kollar, koltukaltı, eller, el parmakları, göbek, kalça, sırt, bel ve omuzlarda uygulandığı gibi, göğüs, meme, bikini çizgisi gibi vücudun çok hassas bölgelerinde de rahatlıkla Kalıcı epilasyon yapılabilir.

Kalıcı epilasyon hangi aralıklarla yapılmalıdır?

Seans sıklığı yüz bölgesinde 1 ay, vücut bölgelerinde 2 ay'dır. Tedavi ilerledikçe seans aralıkları uzamaktadır. Örneğin 4. veye 5. seanstan sonraki uygulamalara daha seyrek aralıklarla gereksinim duyulmaktadır. Uygulamadan sonra, bir sonraki seansa kadar tüyler çıkmayacağından seans aralarında herhangi bir işlem gerekmemektedir. (kılların tüye dönüşmemesi için jilet uygulanabilir.)

Kalıcı epilasyondan sonra nelere dikkat etmeliyiz?

Kalıcı epilasyon uygulama sonrasında da cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalı ve bronzlaşmadan kaçınılmalıdır. Eğer güneşe çıkılacaksa mutlaka koruyucu krem kullanılmalıdır

Kalıcı epilasyon ortalama kaç seans sürer?

Ortalama bir seans sayısı vermek gerekirse düzenli devam edildiği takdirde,kişi hormonel bir sorun yaşamazsa vücut kılların da 6 ila 8 seans da Kalıcı epilasyon sayesinde kıllarınızdan tamamen ve kalıcı olarak kurtulmuş olursunuz.Yüz bölgesi için seans sayısı vermek pek doğru değildir.

Kalıcı epilasyon gerçekten batık kıllara çözüm mü?

Batık kılların ve kıl dönmelerinin en öenemli tedavi yöntemidir.

Kalıcı epilasyon sarı ve beyaz kıllarda etkilimidir?

Açık renkli (beyaz, sarı, kızıl) kılları kalıcı olarak yok eden bir türü icat edilmemiştir, bunlara sadece iğneli epilasyon etkilidir

Kalıcı epilasyon yaptırmadan önce neler yapmalıyız?

Uygulama bölgesinde 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden metotlar kullanılmamalıdır. Ayrıca güneş ışığından ve bronzlaşmadan da kaçınılmalıdır.

Kalıcı epilasyon yaptırırken seans aralarında nelere dikkat etmeliyiz?

Mutlaka seans aralarında az da olsa çıkan tüyleri alma hatasından uzak durun. Estezen Kalıcı epilasyon Merkezimiz iki seans arasında çıkabilecek tüylerin jiletle alınmasını önerir. Çünkü; ince kılda Kalıcı epilasyonun başarısı düşük olduğundan seanslarınızın uzamaması ve ince tüylerin kalmaması için jilet yapılmasın da fayda vardır. Kaldı ki Kalıcı epilasyon yaptırıyorsanız iki seans arasında gözle görülmekte zorlanacak kadar az tüy çıkar.

Kalıcı epilasyon beylerde de etkilimidir?

Kalıcı epilasyon uygulaması yönünden bakıldığında erkek ve bayan hastalar arasında hiçbir farklılık yoktur. Hatta genellikle erkek hastaların, kıl köklerinin kalın olması nedeniyle Kalıcı epilasyon konusunda daha avantajlı olduğu söylenebilir. Kalın kıl kökleri, Işınının enerjisinden daha fazla etkilendiğinden, işlem kıl köküne daha fazla tahribat yapmaktadır. Buna bağlı olarak erkek hastaların tedaviye daha hızlı cevap verdiği söylenebilir.
Estezen medikal estetikte hastalarımıza en iyi Kalıcı epilasyon ücreti ile uygulama yapabilmek için en uygun kampanya fiyatları ile Kalıcı epilasyon fırsatı sunuyoruz. Hastalarımızın memnuniyeti bizim için önemlidir.